Исходим из такой простой посылки: если человек украл комп и подключил его к твоей сети - вряд ли он его захотел подключить просто так без получения интернета. Следовательно, в случае dhcp - смотри лог dhcp-сервера и /usr/local/nodeny/logs/dhcp.events.log. В случае pppoe - мак юзера сохраняется в таблице auth_log.
Если комп был подключен через роутер абонента - мак этого компа ты не увидишь никак
Итого: не надо никаких модулей, можно просто посмотреть логи.
Ну в основному такі крадіжки виконуються не з метою власного використання, а з ціллю продати, а покупець навіть не задумуючись може рано чи пізно вивести на грабіжника.А якщо в мене таких ноутбуків 20 і один з них був вкрадений 2 раки тому? я не слідак і перевіряти кожен день лог - якось впадлу! але допомогти людям повернути своє майно - завжди радий!
Якщо реалізувати щось подібне не є великою проблемою і ціна модуля буде досить адекватною то чому б ні. Можливо не мені одному доводилось чи доведеться стикнутись з схожою ситуацією!
З.І. Доречі в наш час роутери також крадуть! Було б непогано започаткувати таку традицію у провайдерів - можливо б таких злочинів було б меньше!